Proběhlé akce
04.11. 2019
Světýlka na cestách

25. 10. 2019 naše mateřská škola uspořádala po setmění světýlkový průvod ztemnělým Študlovem. Hlavním úkolem tohoto podvečerního setkání bylo společně uložit broučky a ostatní hmyz k zimnímu spánku. Popřát jim klidné přežití zimy a poděkovat jim za službu, kterou nám dělají. Vždyť bez hmyzu by naše příroda nemohla přežít. Stačilo letošní jaro, kdy ve Študlově vyhynuly téměř všechny včely - a hned to bylo poznat na (ne)úrodě ovoce. Tak vám broučci, včelky, mušky, motýlci děkujeme a na jaře vás zase rádi uvidíme :-)

Na závěr setkání nám paní Poláchová za obecní úřad rozdala tatranky, uvařila horký čaj a v kulturním domě jsme si společně se zúčastněnými rodiči i malými dětmi ještě ne-školkáčky povykládali a pobavili se.

04.11. 2019
Drakiáda

V pátek 18. října 2019 jsme se na stráni u cesty na Střelnou sešli k tradiční podzimní drakiádě. Sešlo se mnoho dětí mateřské i základní školy, rodiče i příbuzní. Draci krásně létali, počasí bylo ideální. Podívejte se krásné fotky paní učitelky Karolíny, dýchne na vás atmosféra setkání :-) 

Děkujeme paní Poláchové, která nám v kulturním domě uvařila litry čaje, rozdala jako pozdrav od obecního úřadu tatranky a rodiče i děti si mohli v klidu sdělit své dojmy a zážitky.

11.09. 2019
Přivítání nového školního roku ve Valašském muzeu v přírodě

Hned na začátku druhého týdne jsme se s našimi dětmi vydali na výlet do Rožnova pod Radhoštěm, do Valašského muzea v přírodě, kde jsme si prohlédli staré valašské chaloupky, dozvěděli jsme se o životě našich praprababiček a prapradědečků. Také jsme navštívili starou školu, kde jsme zpívali písničku, polouchali pohádku a malovali křídou na tabuli. Přestože nás stíhala jedna bouřka za druhou, celý den jsme si krásně užili a dozvěděli jsme se něco nového :-)

Foto zde

11.09. 2019
První týden ve školce :-)

První týden školky máme za sebou :-) Počáteční obavy se slzičkami se v průběhu týdne změnily všem dětem na úsměv ve tváři , seznámili jsme se s novými kamarády, prozkoumali jsme nové hračky ve školce. Poznali jsme se s naším plyšovým kamarádam Večerníčkem a jeho pohádkovými kamarády Káťou a Škubánkem, jejihž příběhy nám pomáji po obědě usínat.

Jak celý první týden ve školce vypadal se můžete podívat zde.