Proběhlé akce
28.06. 2017
Barvičkový týden

ZELENÉ PONDĚLÍ; ČERVENÉ ÚTERÝ; MODRÁ STŘEDA; ŽLUTÝ ČTVRTEK - VÝLETNÍ; BÍLÝ PÁTEK
To jsou barvičky barevného týdne, který jsme měli ještě chvíli před koncem školního roku. Náramně nás to bavilo a na procházkách i ve školce jsme to hezky obarvili. Dokonce i čtvrteční výlet jsme měli žluté čepičky a tak jsme splnili žlutou barvičku.

Barevné foto tady.

22.06. 2017
Výlet do ZOO

"Sláva, nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu, už jsme tady..." 
Po dešti ani stopy a tak jsme se vydali na krásný výlet za zvířátkama do Zoo. Prošli jsme skoro celou zoologickou zahradu, viděli spoustu zvířátek, fotili jsme se u zámku, slízali ledňáčky, nakoupili dárečky na památku a dokonce jsme jeli i zebříkovým vláčkem. Máme spoustu zážitků z krásného slunečného dne. A náramně jsme si výlet užili. Jistě se za zvířátkama brzy zase zajedeme podívat.

Na krásné fotky se můžete podívat tady.

15.06. 2017
Sokolníci Karviná

Po dvou letech nám opět přišli sokolníci z Karviné předvést ukázku dovedností vybraných dravých ptáků. Děti si mohly pohladit i krásného výra a cítit, jak jemná a hebká má pírka. Viděli dravce menší, například poštolku nebo mladou sovičku a sovu Rozárku i velkého orla nebo třeba kondora. Výr velký - Kuba - poslouchal svého jmenovce třeťáka Kubu a na jeho povel roztahoval křídla. Dravci nám také předvedli dovednost proletět mezi dvěma osobami nebo pod překážkou. 

Podívejte se na fotky i krátká videa 1234.

09.06. 2017
Dětský den

V sobotu 3. června 2017 přichystala obec pod vedením místostarosty pana J. Chovance a ve spolupráci s dalšími ochotnými občany pro děti oslavu jejich svátku. Všichni malí i větší návštěvníci měli nožnost vyzkoušet si na mnoha stanovištích své schopnosti, dovednosti a někdy i odvahu :-) Po splnění těchto náročných úkolů si děti vyzvedly balíčky s odměnami.

Zhlédli jsme i rekonstrukci letecké bitvy o Bublíkovu pálenicu v Poličné, kterou předvedli recesisté z Výzkumného ústavu Valašského letectva z Valašského Meziříčí.

Již tradičně bylo objednáno krásné počasí a zásilka byla opravdu doručena :-) Účast byla hojná a děti se skvěle bavily. 

Foto A. Polách 

07.06. 2017
5. odborný seminář pro rodiče - na téma: Zubní prevence u dětí předškolního věku

V úterý 6. 6. 2017 se uskutečnil již poslední odborný seminář pro rodiče v tomto školním roce. 

Téma bylo velmi důležité pro maminky dětí, ale také všeobecně pro správnou hygienu zubů nás všech. Dozvěděli jsme se vše potřebné o čištění zubů, správné volbě zubního kartáčku a pasty a také jak dětem rostou zuby a jak předcházet tvorbě kazů.

Děkujeme čerstvě vystudovanému stomatologovi Davidu Macháčovi za pěkně zpracovanou přednášku. A také děkujeme i malému počtu zúčastněných maminek.

Foto tady.

03.06. 2017
Pasování předškoláků na školáky + spaní ve školce

A zase po roce se přiblížila velká slavnostní údálost, kdy se z našich předškoláčků stali školáci. Jsou sice jenom 3, ale zato velice šikovní a pracovití. Děti na ZŠ už se na ně moc těší, stejně tak paní učitelka Věrka. Významné pasování jsme si náležitě užili a perfektně jsme si opekli špekáčky a zahráli hry na fotbalovém hřišti. A potom jsme padli vyčerpáním u večerní pohádky. Jojo, spaní ve školce přes noc je taky speciální událost....bylo to supeeer!

Toto  tady!