Proběhlé akce
01.06. 2017
Den maminek 2017

Letošní vystoupení pro naše milé maminky se uskutečnilo v neděli 28. května 2017. Paní učitelky s dětmi vymyslely a natrénovaly program, maminky s tetou Martou připravily vše potřebné na důstojnou oslavu, děti vyrobily dárky, Péťa Ambrosová (Čížová) vyrobila plakát, o mikrofony a skvělé ozvučení sálu se postaral pan Fuks a pan zvukař z Valašských Klobouk, panové Alois Polách a Tomáš Zádrapa natočili videa z vystoupení a pořídili fotodokumentaci a obec poskytla příjemné zázemí kulturního domu. Všem moc děkujeme, všichni se zasloužili o toto skvělé příjemně prožité nedělní odpoledne :-)  

Foto škola

Foto pan Polách

Video (pan Polách): Vystoupení MŠ 

25.05. 2017
4. odborný seminář pro rodiče - na téma: Deskové hry pro děti předškolního věku, aneb jedna z možností jak s dětmi trávit volný čas

Ve čtvrtek 25. 5. 2017 proběhl předposlední odborný seminář pro rodiče. Jednalo se o jeden spíše praktický a interaktivní seminář. Povídali jsme si o deskových hrách a jejich nejlepším využití při trávení volného času s dětmi.

Bylo to velmi zajímavé a plné krabic s deskovými hrami. Tímto děkujeme Tomáši Zádrapovi za ukázky deskových her a pár chvil inspirace pro děti a rodiče.

Také děkujeme zúčastněným maminkám a jejich dětem.

Foto zde.

17.05. 2017
Indiánský den

Velký den se přiblížil a my za svitu ranního slunce setrvali před indiánskou osadou IŠI-TA-WAI, kde sme čekali na znamení od Velkého Ducha - náčelníka starých Irokézů. Poslal nám starodávnou mapu, která nás zavedla k pokladu starých indiánů. Poklad ale hlídala moudrá sova a nebylo jednoduché se k němu dostat. Museli jsme sbírat zlaté listy a spojit a šipky v kruh, pak jsme se vydali na cestu do nepřátelského území. Naše vytrvalost a odhodlanost však nezklamala a poklad jsme si vzali do osady....oslava před tee-pee byla velkolepá. Přidal se i další indiánský kmen školáků...odložili jsme zbraně a s první hvězdou usnuli pod širým nebem u věčně hořícího ohně...Howgh!

Foto zde.

10.05. 2017
Exkurze u hasičů ve Valašských Kloboukách

Viděli jste už někdy vyjíždět hasiče k opravdovému zásahu ze zbrojnice? My ano..přímo naživo...byli jsme právě uvnitř zbrojnice, když velitel rozkázal výjezd. A tak začali všichni hasiči spěchat a skákat na velké auto. To byl teda zážitek. A před tím jsme poznali části hasičského auto, viděli speciální bezpečnostní oblečení a další pomůcky hasičů při zasáhu. 

Nedrazilo nás ani hodně škaredé počasí...byli jsme rádi za takovou podívanou.

Děkujeme klobuckým hasičům, kteří se nám věnovali.

Foto zde.

10.05. 2017
Pirátský den

"Jeden neohrabaný, nešikovný ale neustále veselý a vtipný pirát, jehož při životě drží neuvěřitelná dávka štěstí, dostává druhou šanci odkrýt roušku tajemství halící jeho dobrodružství...

Opravdu vydrancoval přístav bez jedinéhzo výstřelu? A jak se ve skutečnosti dostal z opuštěného ostrova? Co obsahuje takový pirátský poklad? A jakou loď potřebují piráti?..."

Statečnost a odvážnost pirátů jsme si vyzkoušeli také v naší školce...v tom správném oblečení jsme vypluli na palubě Černé Perly a bádali za tajným pokladem....a našli ho!

Foto zde.

10.05. 2017
Zdravá 5

Zdravá 5 je unikátní celorepublikový vzdělávací program pro základní i mateřské školy. Je zaměřen na zdravý životní styl, především v oblasti zdravého stravování. Lektoři Zdravé 5 seznamují žáky v rámci dvouhodinového bloku zábavnou a interaktivní formou se zásadami zdravého stravování. Cílem hodiny je motivovat děti k automatickému přijetí zásad zdravé výživy a jejich přirozené implementaci do životního stylu. 

Foto zde.